Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 19:08:56 (inci-05) Ongeval (meting: Aardgas Lekkage) Burgemeester Servatiusstraat... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Drenthe (Voorlichter)
zaterdag 26 mei 2018

Archief

Maandag 4 december landelijk controlebericht NL-Alert

Gemaakt: Maandag, 27 november 2017 18:07

Maandag 4 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

 

NL-Alert is het alarmmiddel in Nederland. Met NL-Alert kunnen mensen via hun mobiel gericht geïnformeerd en gealarmeerd worden tijdens een ramp in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

 

Mensen die het controlebericht ontvangen op 4 december, hebben hun telefoon juist ingesteld. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet men dit zelf doen. Op www.nl-alert.nl staan instructies over het juist instellen van mobiele telefoons.

 

Sinds de introductie 5 jaar geleden is NL-Alert 200 keer ingezet om mensen te informeren bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage en vanwege vervuiling van drinkwater. Het is de tiende keer dat het NL-Alert controlebericht wordt uitgezonden. Het vorige controlebericht werd door ruim 9 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Kinderen van Spier dragen hun steentje bij aan geluidscherm

Gemaakt: Maandag, 27 november 2017 18:14

SPIER - De namen van basisschoolkinderen van Spier worden vereeuwigd in het geluidscherm langs de A28 bij Spier. Met het plaatsen van de naamstenen worden op donderdag 30 november om 15.00 uur de projecten van de Dorpsvisie Spier feestelijke afgesloten.

 

De kinderen krijgen hulp van wethouder Dennis Bouwman en voorzitter van Dorpsbelangen Spier, Willem Tanis.

 

Dorpsvisie
Met het plaatsen van de stenen wordt een lange periode van werkzaamheden in Spier afgerond. Werkzaamheden die voort zijn gekomen uit de Dorpsvisie Spier, die door de inwoners van Spier is opgesteld.

 

Werkzaamheden
In de afgelopen jaren is de visie uitgevoerd met onder meer de aanleg van een parkeerplaats en de herinrichting van het dierenparkje. En als laatste de aanleg van de gecombineerde geluidswal en geluidscherm. Daarmee is een lang gekoesterde wens van het dorp ingewilligd. Door de wal, is het geluid van de snelweg in een groot deel van het dorp met flink wat decibels omlaag gegaan.

Afscheid burgemeester Ton Baas

Gemaakt: Donderdag, 30 november 2017 19:50

BEILEN - Op dinsdag 12 december 2017 neemt de heer Ton Baas afscheid van de gemeente Midden‐Drenthe. Sinds 3 november 2014 is hij waarnemend burgemeester.

 

Graag nodigen wij u van harte uit voor zijn afscheidsbijeenkomst op het gemeentehuis in Beilen, Raadhuisplein 1.

 

Deze bijeenkomst begint om 16.00 uur met een buitengewone raadsvergadering. Aansluitend is er een informeel samenzijn.

 

Graag aanmelden per e-mail: bestuurssecretariaat@middendrenthe.nl

Installatie nieuwe burgemeester op 14 december

Gemaakt: Maandag, 04 december 2017 19:08

BEILEN - Op donderdag 14 december 2017 wordt mevrouw Mieke Damsma geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Midden‐Drenthe.

 

Dat gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis in Beilen, Raadhuisplein 1. De raadsvergadering begint om 16.00 uur en aansluitend is er een informele receptie.

 

U bent van harte welkom!

Midden-Drenthe Culturele gemeente 2019/2020

Gemaakt: Dinsdag, 05 december 2017 22:12

MIDDEN DRENTHE - De gemeente Midden-Drenthe is door de provincie Drenthe aangewezen als Culturele gemeente van Drenthe in 2019/2020.

 

Gedeputeerde Staten stellen hiervoor een bedrag van 90.000 euro beschikbaar. Midden-Drenthe wil een 'boost' geven aan cultureel actief Midden-Drenthe, met als overkoepelend thema 'Vrijheid'.

 

"Met de Culturele gemeente wil het college Drentse gemeenten uitnodigen om culturele activiteiten en initiatieven te ontwikkelen. Met als doel blijvende vormen van samenwerking tot stand te brengen en een breed publiek te betrekken bij cultuur," aldus gedeputeerde Cees Bijl.

 

De gemeente Midden-Drenthe wil het cultuurjaar nadrukkelijk samen met inwoners invullen. Vooruitlopend op een eventuele benoeming werd op 27 november een succesvolle avond gehouden waarop verenigingen, clubs, scholen, kunstenaars, ateliers, bedrijven en instellingen massaal ideeën deelden. Wethouder Gert Jan Bent: "We zijn al volop met onze culturele ambities aan de slag. Daarom zijn we extra blij dat de benoeming nu officieel is. We gaan er een bijzonder jaar van maken." Het is de bedoeling dat in 16 januari een tweede bijeenkomst volgt waar weer iedereen welkom is.

 

Over de culturele gemeente
De provincie Drenthe benoemt eens in de twee jaar een culturele gemeente in Drenthe. Eerder waren dat Tynaarlo (2017/2018), Emmen (2015/2016), Meppel (2013/2014), Aa en Hunze (2011), Westerveld (2009), Hoogeveen (2007/2008), Assen (2005) en Borger-Odoorn (2002). De gemeenten ontvangen hiervoor een subsidie van 90.000 euro van de provincie Drenthe. Midden-Drenthe voegt daar in dit geval 150.000 euro aan toe.

Zuidwest Drenthe sportief op de kaart!

Gemaakt: Woensdag, 06 december 2017 19:20

REGIO - De (toeristische) ondernemersverenigingen in De Wolden, Hoogeveen, Westerveld en Midden-Drenthe slaan de handen ineen om de regio Zuidwest Drenthe als aantrekkelijk sportgebied op de kaart te zetten.

 

Alle goede voorzieningen (wandel- en fietspaden, zwem- en vaarwater) en verschillende sportieve evenementen nodigen uit om lekker actief buiten bezig te zijn. Buiten sporten en bewegen past bovendien in de groeiende aandacht voor gezond leven en geeft een extra dimensie aan de beleving van de natuur, zo is de gedachte achter het zogenaamde Leader-project. Leader is een Europees subsidieprogramma, gericht op het versterken van het platteland. Inwoners kunnen zelf met vernieuwende plannen komen; Leader helpt hen om deze uit te voeren.

 

Bijzondere producten

Door het aanbod op sportgebied in Zuidwest Drenthe aan te vullen met meer bijzondere producten, zoals een 'Nature Game' en een 'Glow-in-the-Dark pad' moet nog meer sportieve recreanten en toeristen trekken. Ook inwoners worden aangemoedigd om er in hun eigen omgeving op uit te gaan en te ervaren wat de regio te bieden heeft.

Project 'Buiten sporten en bewegen Zuidwest Drenthe'

 

Het project 'Buiten sporten en bewegen Zuidwest Drenthe' wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Leader Zuidwest Drenthe. De provincie Drenthe en de vijf gemeenten van

Zuidwest Drenthe zijn medefinanciers van het programma. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Verspreiding afvalwijzer vanaf 6 december

Gemaakt: Woensdag, 06 december 2017 19:26

Vanaf 6 december 2017 ontvangen alle inwoners die een grijze, oranje en groene container hebben de afvalwijzer 2018.

 

Heeft u op 22 december 2017 geen afvalwijzer 2018 ontvangen? Neem dan contact op met de Gemeentewinkel via (0593) 53 92 22 of haal de afvalwijzer op in het gemeentehuis in Beilen.

Let op: grijze en groene container in dezelfde week geleegd.


Vanaf januari 2018 gaat de afvalinzamelaar de grijze en oranje container legen in dezelfde week. In 2017 werden de grijze en groene containers in dezelfde week geleegd. Dit gaat in 2018 dus veranderen! Welke container wanneer wordt geleegd, leest u in de afvalwijzer 2018.

Sneeuwval zorgt voor pret maar ook veel overlast

Gemaakt: Zondag, 10 december 2017 15:22

MEPPEL - In Meppel sneeuwt het en daar zijn de kinderen maar wat blij mee zoals aan het Troelstra plein.

 

Op veel plekken in Nederland zorgt de sneeuwval echter ook voor overlast en vertragingen. De kans is groot dat dit morgen doorzet. De meteorologen van Weerplaza houden rekening met misschien nog wel een heftigere sneeuwdag dan vandaag.

Dode aangetroffen in het Oranjekanaal

Gemaakt: Maandag, 11 december 2017 15:52

ORANJE - In het kanaal in Oranje is maandagmorgen het lichaam gevonden van een 59-jarige inwoner van Hoogersmilde. Nabij het lichaam trof de politie onder water de auto van de man aan.

 

Het slachtoffer is vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag met zijn voertuig te water geraakt. Hoe hij uit zijn auto is gekomen is niet duidelijk. Uit sporenonderzoek blijkt dat de auto in de berm is geraakt en vervolgens in het kanaal terecht is gekomen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Ongeval met gewonde oprit A28 Spier door de gladheid

Gemaakt: Maandag, 11 december 2017 16:04

SPIER - Een vrouw is maandag gewond geraakt toen ze met haar auto van de oprit bij Spier naar de A28 gleed en vervolgens met haar voertuig de sloot indook.

 

De brandweer heeft de vrouw uit de auto bevrijd. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak was de gladheid van de weg.

Burgemeester Ton Baas ontvangt Erepenning

Gemaakt: Woensdag, 13 december 2017 19:24

BEILEN - Tijdens zijn afscheid op dinsdag 12 december 2017 ontving burgemeester Ton Baas de Erepenning uit de handen van locoburgemeester Gerard Lohuis.

 

De burgemeester ontving de Erepenning met de tekst 'Ton Baas, daadkrachtig burgemeester met lef. Liberaal met humor en statuur. Dank voor de drie jaar' van locoburgemeester Gerard Lohuis.

Nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2018

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 18:00

BEILEN - U bent van harte uitnodigd voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 8 januari in het gemeentehuis in Beilen. De deur gaat om 19.30 uur open, het programma begint om 20.00 uur.

 

Het thema is deze keer Jong 2018 en uiteraard kunt u kennismaken met onze nieuwe burgemeester mevrouw Mieke Damsma.

Vuurton tijdens jaarwisseling

Gemaakt: Vrijdag, 15 december 2017 18:02

MIDDEN DRENTHE - Oud & Nieuw moet een veilig en gezellig feest zijn voor iedereen. Dat is de doelstelling van de gemeente, politie en brandweer.

 

Het maken van een open vreugdevuur is verboden. De gemeente staat wel toe om een vuur te branden in een vuurton tijdens de jaarwisseling. Om overlast en schade te voorkomen is er een aantal voorwaarden opgesteld voor het branden in een vuurton.

 

Één van deze voorwaarden is, dat de vuurton gemeld wordt bij de gemeente. Voor meer informatie en/of het aanmelden van een vuurton klikt u hier.

Automobilist raakt van de weg in Hijken

Gemaakt: Zaterdag, 16 december 2017 15:51

HIJKEN – Een automobilist is zaterdagochtend van de Vorrelveenseweg in Hijken geraakt. Het voertuig kwam in de sloot tot stilstand.

 

De chauffeur werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Over de oorzaak is niets bekend.

Vijf inwoners winnen 50.000 liter water door invullen waterenquête

Gemaakt: Dinsdag, 19 december 2017 19:44

MIDDEN-DRENTHE - Vijf inwoners van Midden-Drenthe ontvingen maandag 18 december uit handen van wethouder Gerard Lohuis een fles Drents drinkwater. Deze fles stond symbool voor de gewonnen prijs: 50.000 liter gratis water. De prijswinnaars deden mee aan een online waterenquête van de gemeente, waterleidingbedrijf WMD en waterschap Drents Overijsselse Delta.

 

Verwacht beeld
De uitkomsten bevestigen in veel gevallen het beeld dat de gemeente zelf ook heeft van het water en het riool. "We hebben zwakke locaties vaak wel in beeld, maar weten niet hoeveel overlast ze veroorzaken voor inwoners. Met deze enquête weten we beter hoe mensen hun directe leefomgeving ervaren als het gaat om water," aldus wethouder Gerard Lohuis. Waar mogelijk, lost de gemeente klachten direct op of neemt ze mee bij onderhoudswerkzaamheden van groen en wegen. De reacties op de werking van het riool vormen ook ze de basis voor nieuwe rioolplannen, bijvoorbeeld in Smilde en omstreken. Daarnaast denkt de gemeente na hoe zij inwoners kan adviseren over waterproblemen die binnenshuis optreden en door bewoners zelf opgelost moeten worden.

 

Kwaliteit drinkwater, sloten en kanalen
WMD is tevreden met de uitkomsten op vragen die gingen over drinkwater. Inwoners denken overwegend positief over de drinkwaterkwaliteit. Waterschap Drents Overijsselse Delta gaat aan de slag met opmerkingen die zijn gemaakt over het onderhoud aan kanalen en sloten. "Dit willen we zo effectief mogelijk doen", zegt bestuurslid Karst Spijkervet van het waterschap. "We willen niet te veel, maar ook zeker niet te weinig maaien en baggeren. Dit is nodig voor een goede aan- en afvoer van water, zodat er geen overlast ontstaat."

 

Klimaatverandering
Uit de enquête blijkt verder dat verschillende inwoners actief bezig zijn met het nemen van maatregelen om de gevolgen van klimaatveranderingen tegen te gaan, zoals groenere tuinen en minder water verbruiken. Verder zien zij een belangrijke rol weggelegd voor het onderwijs om bewustwording op gang te brengen als het gaat om klimaatverandering.

 

Foto prijswinnaars v.l.n.r.: wethouder G. Lohuis, de heer E. Warmelink (Hijken), mevrouw G. Snippe (Beilen), de heer Oosterloo (Beilen)
Op de foto ontbreken de overige twee winnaars: de heer W. Snel (Smilde) en mevrouw Dam (Hooghalen)

Cultuurfonds op zoek naar eerste winnaar Drentse Anjer Prijs!

Gemaakt: Dinsdag, 19 december 2017 19:49

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Drentse Anjer Prijs 2018. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000. De prijs wordt op 9 april 2018 uitgereikt.

 

U kunt tot 7 januari 2018 iemand voordragen via dit formulier.

 

De criteria
De Drentse Anjer Prijs is bestemd voor een instelling of groep die een opvallende impuls geeft aan het Drentse culturele klimaat. Alle vormen van cultuur komen in aanmerking: muziek, dans, toneel, theater, mime, popmuziek, beeldende kunst, architectuur, erfgoed, literatuur, film, nieuwe media.

  • Er is een uitzonderlijke prestatie geleverd in het voorgaande seizoen (en), waarbij gelet wordt op kwaliteit en een breed bereik.
  • De groep is gedreven om zich verder te ontwikkelen ten behoeve van het culturele klimaat in Drenthe.
  • De groep hoeft niet in Drenthe gevestigd te zijn, maar wel een duidelijke binding met of een belang voor Drenthe hebben of iets hebben gepresteerd in Drenthe.

 

Met betrekking tot het tweede criterium wordt aan drie door de jury gekozen genomineerden gevraagd om hun ambitie te omschrijven in max. 1000 woorden of te verbeelden in een filmpje. Hierin moet de instelling of groep aangeven hoe zij het prijzengeld van € 5.000,- zouden willen gaan inzetten om zich verder te ontwikkelen en/of om hun ambitie waar te maken. De winnaar wordt geacht om zich een goede ambassadeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe te betonen.

 

Jury
De jury van de Drentse Anjer Prijs 2018 bestaat uit Jurr van Dalen (voorzitter van de jury, discipline:
Erfgoed), Hanneke Bruggeman (discipline: Letteren/Podiumkunsten), Coen van Meerten (bestuurslid Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe), Rob van der Ree (discipline: Theater), Joost Slijpen (discipline: beeldende kunst).

Arbeidsmarkt toegankelijker dankzij ‘Vitaal Platteland’

Gemaakt: Vrijdag, 22 december 2017 17:32

REGIO - Werkgevers, jongeren en scholen kunnen ruim twee jaar lang gebruik maken van speciale vouchers van het project 'Vitaal Platteland'. Met de vouchers wordt er een financiële tegemoetkoming gecreëerd aan scholing, begeleiding of aanpassing van een werkplek.

 

Er zijn al 58 vouchers uitgereikt. Dankzij de subsidies is de arbeidsmarktpositie van jongeren uit het Praktijkonderwijs en VSO of laagopgeleide uitkeringsgerechtigden zonder startkwaliteit verbeterd.

 

Uitreiking leerwerkvouchers

Op donderdag 21 december zijn er drie 'leerwerkvouchers' uitgereikt aan Angeline Niks, Enzo Roozen en Ruben Warmolts. Deze vouchers werden uitgereikt door wethouder Mirjam Pauwels, bestuurlijk portefeuillehouder van het thema Jeugdwerkloosheid vanuit de arbeidsmarktregio Drenthe en gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe. Angeline heeft via Promens Care voor de duur van twee jaar een opleiding in de zorg aangeboden gekregen en Ruben en Enzo worden door Terra Start opgeleid als assistent hovenier.

 

Brede samenwerking

De voucherregeling Vitaal Platteland is een samenwerking tussen de arbeidsmarktregio Drenthe, bestaande uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Midden-Drenthe, De Wolden, Hoogeveen, Aa en Hunze, het UWV en de Provincie Drenthe.

Bestelbus belandt door de mist in de sloot

Gemaakt: Vrijdag, 22 december 2017 21:47

BEILEN – Op De Mussels in Beilen is vrijdagavond een bedrijfsbus van de weg geraakt en de sloot ingereden. Dit is vermoedelijk veroorzaakt door de zeer dichte mist die daar ter plaatse het zicht erg beperkt.

 

In het busje zaten twee personen. Een kwam er met de schrik vanaf de ander moest in de ambulance aan zijn lichte verwondingen worden geholpen.

Schuurbrand in Zwiggelte

Gemaakt: Maandag, 01 januari 2018 08:49

ZWIGGELTE – Aan de Ripkampenweg in Zwiggelte is een schuurtje bij een rietgedekte boerderij afgebrand.

 

De brandweer gaf direct grote brand omdat de boerderij door het vuur werd bedreigd. De brandweer kon de boerderij behouden. Het schuurtje werd een prooi van het vuur. Over de oorzaak is niets bekend.

Milde temperatuur bij Nieuwjaarsduik in De Wijk

Gemaakt: Maandag, 01 januari 2018 19:33

DE WIJK /IJHORST- Duik voor Doelen. Zo wordt de nieuwjaarsduik genoemd die de motorclub De Antrappers uit de Wijk op maandag 1 januari 2018 organiseerde. Dit is de dertiende maal dat de club deze duik op nieuwjaarsmiddag hield. In 2005 was het als grap begonnen om hun jubileum jaar met een frisse start te beginnen. De animo en het enthousiasme bij de deelnemers en het publiek is de laatste jaren zo groot geweest dat men er bijna niet meer onderuit kan om dit jaarlijks te organiseren, hoewel het eigenlijk een eenmalige actie zou zijn. Ook wordt er vanuit IJhorst de laatste jaren lekker meegedoken. De organisatie van het Oud/ en Nieuwfeest (beter bekend als de jongens van de Tente) activeren elk jaar zoveel mogelijk duikers voor de koude sprong en komen zelf met een voorstel voor het goede doel waarvoor zij duiken.


In 2018 werd er dus ook weer gedoken voor goede doelen. Dit zijn voor De Wijk Stichting Sint, die elk jaar het Sinterklaasfeest in De Wijk willen blijven organiseren. Voor IJhorst is dit voor de bouw van een uitkijktoren in het Reestdal door de Dorpsraad. Voorts ondersteunen wij met de duik de actie van Unox, waardoor er per deelnemer 1 euro naar de voedselbank gaat. En om in de Sint gedachte te blijven krijgen alle aangemelde doelen dit jaar een donatie.


Duikers komen uit de gehele regio. Het is de bedoeling dat de duikers (zich laten) sponseren voor minimaal vijf Euro, wat dan ter beschikking gesteld wordt van goede doelen. (Mogen dit natuurlijk ook zelf betalen.)


Er kon worden deelgenomen door iedereen, uit De Wijk en IJhorst, en natuurlijk ver daarbuiten, die het jaar fris wil gaan starten en de leeftijd deed ook niet terzake, als je maar kan zwemmen, want je duikt (lees springt) voor eigen risico.


De Nieuwjaarsduik vond plaats in de Reest nabij de brug aan de Julianaweg.

Automobilist waait van de A28 bij Beilen

Gemaakt: Woensdag, 03 januari 2018 16:57

BEILEN – Een automobilist is woensdagochtend van de A28 bij Beilen gewaaid dor de stormachtige wind en in een weiland tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder raakte dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. De storm zwakt inmiddels verder af, code oranje is opgeheven.

Bijeenkomst locatiekeuze voortgezet onderwijs

Gemaakt: Maandag, 08 januari 2018 19:11

BEILEN - Graag nodigt de gemeente u uit voor een bijeenkomst over de locatiekeuze voor de nieuwbouw voortgezet onderwijs in Beilen. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 januari om 20.00 uur in gemeentehuis in Beilen.

 

In de afgelopen periode hebben wij alle mogelijke locaties in het gebied de Haven in beeld gebracht. Tijdens de bijeenkomst lichten wij deze locaties toe en willen wij graag met u van gedachten wisselen over de verschillende mogelijkheden.

Acht kilometer file op A28 Hooghalen - Assen

Gemaakt: Dinsdag, 09 januari 2018 19:01

ASSEN – Op de A28 ontstond dinsdagavond tijdens de spits een file van acht kilometer tussen Hooghalen en Assen. Op dit traject waren drie aanrijdingen gebeurd.

 

Het zou om zogenaamde kop staart ongevallen gaan waarbij geen gewonden zijn gevallen. Wel ontstond er verkeersoverlast. Een aantal auto's werden door een berger afgesleept.

Gemeente Midden-Drenthe organiseert tweede avond culturele gemeente

Gemaakt: Woensdag, 10 januari 2018 18:59

WESTERBORK - Op dinsdagavond 16 januari a.s. organiseert de gemeente een vervolgbijeenkomst om te brainstormen over Culturele Gemeente van Drenthe. Eind november 2017 was de eerste brainstormavond.

 

Welkom!
De gemeente nodigt verenigingen, instanties, het onderwijs, maar ook individuele inwoners uit om het culturele jaar (september 2019 / september 2020) verder vorm te geven.

 

Terugblik 27 november
De eerste brainstormavond op 27 november heeft fantastische ideeën ingebracht! Misschien zijn in de afgelopen weken nieuwe ideeën bedacht? Het zou zo maar kunnen. Het is nu zaak om te kijken hoe we verder gaan met de ideeën en hoe we van alle verschillende activiteiten een samenhangend geheel kunnen maken.

 

Inhoud avond
Op 16 januari willen we in kaart brengen met welke ideeën we verder gaan, hoe die verspreid zijn over de gemeente én over het jaar en hoe ze op elkaar aansluiten. We willen immers dat het een groot, gezamenlijk feest wordt! De avond vindt plaats in zalencentrum Meursinge, Westerbork. Inloop vanaf 19:30 uur, start om 20:00 uur.

 

Aanmelden
In verband met de organisatie van de avond horen we graag wie we mogen verwelkomen. U kunt zich aanmelden via: m.vandenadortbos@middendrenthe.nl . Komt u met meerdere personen namens één vereniging, stichting, organisatie of school? Geef dan alle namen door.

Ik heb een Nefit cv-ketel: wat nu?

Gemaakt: Donderdag, 11 januari 2018 00:12

Afgelopen dagen verschenen in de media berichten over mankementen aan Nefit cv-ketels van het type Topline, die zijn geproduceerd tussen 2006 en 2009. Door een niet goed werkend onderdeel zou er een verhoogd risico zijn op brand en op koolmonoxidevergiftiging (CO), blijkt uit een onderzoek in opdracht van RTL Nieuws.

 

Nefit heeft in februari 2017 gemeld dat een onderdeel van de betreffende cv-ketels vervangen moet worden in verband met brandgevaar. Eigenaren van deze ketels en installateurs zijn hierover geïnformeerd. De onderzoekers die in opdracht van RTL Nieuws het onderzoek hebben uitgevoerd, geven aan dat hiermee het probleem niet verholpen zou zijn. Nefit heeft aangekondigd dat ze onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de Nefit Topline cv-ketels. Heb je een Nefit Topline cv-ketel uit het jaar 2006 t/m 2009 en twijfel je over de veiligheid van de ketel, neem dan contact op met Nefit of met uw installateur.

 

Hang een CO-melder op
Elke (moderne) cv-ketel kan een koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Bijvoorbeeld als deze niet goed is afgesteld of bij een defect aan het rookgas afvoerkanaal. Laat daarom de ketel jaarlijks controleren en onderhouden door een erkend installateur. Zorg daarnaast altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte waar de ketel hangt en plaats een koolmonoxidemelder. Geef de sluipmoordenaar CO geen kans in jouw huis!

 

Meer informatie over koolmonoxide lees je hier.

Heeft u ook een e-mail gekregen die afkomstig lijkt van Facebook?

Gemaakt: Vrijdag, 12 januari 2018 02:00

Heeft u ook een e-mail gekregen die afkomstig lijkt van Facebook? Let dan op, want er zijn valse mails in omloop.

 

In dit geval wordt de indruk gewekt dat de gebruiker zijn e-mailadres gewijzigd heeft. Als de gebruiker dat niet gedaan heeft, dient hij op een link te klikken. Zogenaamd moet hij in actie komen om zijn account te beveiligen. De e-mail lijkt een originele veiligheidswaarschuwing die Facebook in werkelijkheid ook stuurt, maar dat is het niet.

 

Advies
Negeer deze e-mail, deze is nep. Klik nooit zomaar op een link, maar controleer deze altijd even door er met uw muis boven te hangen. In dit geval hebben oplichters hun best gedaan het webadres achter de link betrouwbaar te laten lijken. In plaats van Facebook.com begint deze met Fazeboock.comyr... . Iemand die niet goed kijkt kan denken dat het om een originele link gaat.

 

Bron: Fraudehelpdesk

Gemeente Midden-Drenthe met bouwlocaties op Beurs Bouwplan in TT Hal

Gemaakt: Zondag, 14 januari 2018 17:19

ASSEN - Ook dit jaar is de gemeente Midden-Drenthe aanwezig op de beurs 'Bouwplan, Thuis in Wonen' in de TT hal in Assen. De beurs vindt plaats van donderdag 25 t/m zaterdag 27 januari 2018.

 

Tijdens de beurs geeft de gemeente informatie over beschikbare bouwkavels in diverse dorpen. Daarnaast kunnen belangstellenden informatie krijgen over de nieuwe woningbouwlocatie 'Lievingerveld'.

 

Kavels
Tijdens de beurs geeft de gemeente informatie over de beschikbare gemeentelijke kavels in de dorpen: Bovensmilde, Drijber, Hijken, Hoogersmilde, Hooghalen, Nieuw-Balinge, Oranje, Witteveen en Zwiggelte. Zowel inwoners van Midden-Drenthe als belangstellenden van buiten de gemeente kunnen zich inschrijven voor een kavel.

 

Lievingerveld
Belangstellenden kunnen zich tijdens de beursdagen ook laten informeren over Lievingerveld. Dit is een nieuwe woningbouwlocatie in de buurt van Beilen waar potentiële bewoners veel keuzevrijheid hebben om hun eigen woondroom te realiseren. Deze manier van ontwikkelen is een unieke kans voor mensen die graag zelf zaken uitzoeken, organiseren en realiseren.

 

Duurzaamheid
Naast informatie over nieuwbouwlocaties, geeft de gemeente ook informatie over duurzaamheidsmaatregelen en hoe men in aanmerking komt voor gratis energieadvies.

 

Meer informatie
Deze beurs over (ver)bouwen én wonen wordt gehouden op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 januari in de TT hal in Assen. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 14.00 tot 21:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Meer info op www.beursbouwplan.nl

Boom valt over de A28 bij Beilen

Gemaakt: Donderdag, 18 januari 2018 17:06

BEILEN - Op de A28 tussen Spier en Beilen zijn twee rijbanen afgesloten geweest in verband met een boom over de weg.

 

De westerstorm van donderdag had lokaal in Drenthe windkracht 8 wat voor overlast zorgde. De brandweer is ter plaatse geweest om de boom te verwijderen. Het verkeerd werd via de vluchtstrook omgeleid.

Zwaar gewonde bij ongeval in Hijken

Gemaakt: Vrijdag, 26 januari 2018 01:40

HIJKEN – Een 60-jarige automobiliste uit Hijken is donderdagavond 25 januari omstreeks 23.15 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Beilerstraat.


Door nog onbekende oorzaak is de auto van de weg in de slootklant geraakt. Hulpdiensten, waaronder de traumaheli kwamen hulp bieden. Het ernstig gewonde slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

 

Onderzoek
De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van dit verkeersongeval.

Midden-Drenthe stelt geld beschikbaar voor energieneutraal bouwen

Gemaakt: Vrijdag, 26 januari 2018 19:44

MIDDEN-DRENTHE - Vanaf 1 maart 2018 start de gemeente Midden-Drenthe met de regeling 'stimulering energieneutraal bouwen'. Een regeling waarbij voor de bouw van een energiezuinige woning een bijdrage beschikbaar is van € 5.000,00.

 

Wethouder Dennis Bouwman: 'We vinden het belangrijk dat woningen energieneutraal zijn. Met deze regeling willen we mensen stimuleren om hun woning energieneutraal te bouwen. Het mooie van deze regeling is dat het bedrag niet afhankelijk is van de grootte van de woning of de grootte van de kavel. Zo kan iedereen die een energieneutrale woning wil bouwen en voldoet aan de voorwaarden gebruik van de regeling maken'.

 

Regeling stimulering energieneutraal bouwen

De regeling loopt van 1 maart tot 1 januari 2020 en geldt alleen voor het bouwen van een woning op particuliere kavels en op kavels die van de gemeente gekocht zijn. Na 1 januari 2020 moeten alle nieuwbouw woningen (bijna) energieneutraal zijn. Totaal is voor de regeling € 200.000,00 beschikbaar. Midden-Drenthe heeft in diverse kernen woningbouwkavels te koop. Meer informatie over de woningbouwkavels is onderaan dit bericht te vinden. Informatie over de stimuleringsregeling kunt u krijgen door contact op te nemen met de heer Christiaan Viersen via (0593) 53 94 54.


Woonplan

De regeling sluit mooi aan bij één van de actiepunten uit het onlangs vastgestelde Woonplan. In dit Woonplan staat dat de gemeente een impuls wil geven aan kwaliteitsverbetering en verduurzaming van woningen.

 

Gemeenteraad

Het voorstel van het college over de regeling 'stimulering energieneutraal bouwen' gaat in februari naar de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt het besluit over de regeling.