Laatste alarmering:
Datum 21|02 Tijd 19:06:54 (inci-10) Brandgerucht Koningin Julianastraat Smilde 038333 Prio Middel Eenheid | Smilde - TS 28-11 Brandweer Midden Drenthe Drenthe
vrijdag 23 februari 2018

WOENSDAG 23|08

Schaft- en slaapkeet bij start Open Monumentendagen Midden-Drenthe

Het thema dit jaar is 'Boeren , Burgers en Buitenlui

BEILEN - De opening van de Open Monumentendagen vind dit jaar plaats op vrijdagavond 8 september om 19:00 uur in de bibliotheek van Westerbork. Wethouder Gert Jan Bent maakt die avond de winnaars bekend van de kleurwedstrijd. In en om de bibliotheek zijn diverse activiteiten voor jong en oud.

 

Het thema dit jaar is 'Boeren , Burgers en Buitenlui. De gemeente heeft, samen met de bibliotheek Westerbork, de Historische Vereniging Westerbork en Werkgroep Boerenerven Drenthe een programma voor de opening gemaakt dat aansluit bij het jaarthema. "Ik hoop op veel bezoekers die op deze sfeervolle locatie genieten van cultuur in vele vormen", aldus wethouder Gert Jan Bent.

 

Opening
De opening begint met de bekendmaking van de prijswinnaars van de kleurwedstrijd. Aansluitend kunt ueen authentieke schaft- en slaapkeet van binnen bekijken in de sfeervolle tuin van de bibliotheek. Er zijn twee kantwerksters aanwezig die de Drentse floddermuts kunnen maken en voorbeelden laten zien. Ook staat een aantal oude oldtimers en tractoren opgesteld. Voor jong en oud zijn er verschillende oudhollandse spelletjes. Verder kunnen kinderen knutselen met klompjes en kan men luisteren naar verhalenvertellers die vroegere tijden laten herleven. Daarnaast zijn er vrijwilligers van het museum voor Papierknipkunst aanwezig om een demonstratie te geven. De boerenkapel uit Elp zorgt die avond voor muziek.

 

Fietstocht
Op zaterdag 9 september kunt u deelnemen aan een 15 kilometer lange fietstocht rondom Beilen. De fietstocht gaat langs enkele monumenten en andere bijzondere gebouwen. Bij een aantal daarvan is er rondleiding. U kunt starten op zaterdagochtend 9 september tussen 10:00 en 12:00 uur bij Leon Doorten Fietsservice, Stationslaan 11 in Beilen. Daar kunt u ook routebeschrijving halen. Er is parkeergelegenheid en er zijn fietsen te huur. Het is ook de finish van de fietstocht.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie