Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 09:27:01 (inci-01) Brand Wegvervoer (auto) A28 Re,0 Beilen 038331 Prio Hoog Eenheid | Beilen - Blusgroep A Brandweer Midden Drenthe...
woensdag 24 oktober 2018

VRIJDAG 22|12

Arbeidsmarkt toegankelijker dankzij ‘Vitaal Platteland’

Dankzij de subsidies is de arbeidsmarktpositie van jongeren uit het Praktijkonderwijs en VSO of laagopgeleide uitkeringsgerechtigden zonder startkwaliteit verbeterd

REGIO - Werkgevers, jongeren en scholen kunnen ruim twee jaar lang gebruik maken van speciale vouchers van het project 'Vitaal Platteland'. Met de vouchers wordt er een financiële tegemoetkoming gecreëerd aan scholing, begeleiding of aanpassing van een werkplek.

 

Er zijn al 58 vouchers uitgereikt. Dankzij de subsidies is de arbeidsmarktpositie van jongeren uit het Praktijkonderwijs en VSO of laagopgeleide uitkeringsgerechtigden zonder startkwaliteit verbeterd.

 

Uitreiking leerwerkvouchers

Op donderdag 21 december zijn er drie 'leerwerkvouchers' uitgereikt aan Angeline Niks, Enzo Roozen en Ruben Warmolts. Deze vouchers werden uitgereikt door wethouder Mirjam Pauwels, bestuurlijk portefeuillehouder van het thema Jeugdwerkloosheid vanuit de arbeidsmarktregio Drenthe en gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe. Angeline heeft via Promens Care voor de duur van twee jaar een opleiding in de zorg aangeboden gekregen en Ruben en Enzo worden door Terra Start opgeleid als assistent hovenier.

 

Brede samenwerking

De voucherregeling Vitaal Platteland is een samenwerking tussen de arbeidsmarktregio Drenthe, bestaande uit de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Midden-Drenthe, De Wolden, Hoogeveen, Aa en Hunze, het UWV en de Provincie Drenthe.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie