Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:12:27 Loos Alarm Ap30 Ggz Drenthe Gebouw Weijerd Altingerweg Beilen Prio Eenheid | Beilen - Blusgroep A Brandweer Midden Drenthe...
maandag 21 januari 2019

WOENSDAG 14|03

Goede resultaten met afval scheiden: hoeveelheid restafval bijna gehalveerd!

We scheiden het afval goed, maar helaas treffen we in het PMD afval nog te vaak vervuiling aan

MIDDEN-DRENTHE - Het is nu ruim een jaar geleden dat we zijn gestart met het nog meer en beter scheiden van het huishoudelijk afval. Ook het Plastic, Metaal en Drankkartons (PMD) afval is vanaf dat moment gescheiden van het overige afval. Wat heeft dat opgeleverd?

 

Geweldig resultaat

We hebben de cijfers van vorig jaar vergeleken met die van 2016. En wat blijkt: 76% van het huishoudelijk afval werd in 2017 gescheiden, waar het in 2016 nog 61% was. Daarnaast was er in 2017 141 kg restafval per persoon. In 2016 was dit 260 kg per persoon. Een geweldig resultaat waar we met z'n allen trots op mogen zijn!

 

Maar u ging verder dan alleen het scheiden van het PMD afval. Er is in 2017 iets meer oud papier, glas en textiel ingezameld dan in 2016. Weer een prima resultaat!

 

Ons doel

We willen met z'n allen deze goede trend voortzetten. Het (landelijke) doel van 75% gescheiden afval in 2020 is nu al bereikt maar hoe meer afval gescheiden wordt, hoe beter het is voor het milieu en de portemonnee. Het (landelijke) doel van maximaal 100 kg restafval per persoon per jaar in 2020 komt in zicht. Hier gaan we met elkaar aan werken!

 

PMD

We scheiden het afval goed, maar helaas treffen we in het PMD afval nog te vaak vervuiling aan. Er zit dan bijvoorbeeld hard plastic, medicijnen, tuinafval, textiel of papier in. Afval wat overduidelijk niet thuis hoort in de oranje container. Volg de instructies op de sticker op het deksel van de oranje container of kijk op www.middendrenthe.nl voor het beste resultaat van afval scheiden.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie