Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 11:48:18 Ongeval/wegvervoer/letsel Prio Nieuw-balinge Verlengde Middenraai Prio Eenheid | Politie Drenthe (Persinformatie)
zondag 13 juni 2021

WOENSDAG 21|10

Tips voor een vakantie in Nederland

Nu het reizen iets lastiger is geworden, kiezen veel mensen ervoor om op vakantie te gaan in eigen land. Ideaal, aangezien Nederland veel kansen biedt voor een geslaagde vakantie én je hoeft niet ver te reizen. Of je nu op stedentrip wil gaan, actief met een backpack rondtrekt of liever een volle week gaat genieten van rust en natuur, er is voor ieder wat wils! Ben jij van plan om op vakantie te gaan in Nederland, maar weet je niet zo goed water allemaal te doen is? Geen zorgen! Wij leggen het je graag allemaal uit in dit artikel. 

 

Stedentrip 

Voor een stedentripje kun je in Nederland veel kanten op! Zo kun je natuurlijk de hoofdstad Amsterdam bezoeken. In deze drukke stad beleef je altijd wel iets! De stad heeft veel leuke winkeltjes en eetgelegenheden en ook voor musea kun je hier terecht. Hiernaast mogen de historische grachtenpanden natuurlijk niet ontbreken. Ben je meer van moderne architectuur en wolkenkrabbers? Dan is Rotterdam de ideale stad! Ook hier is er genoeg te doen en hoef je je niet te vervelen. Naast deze twee grote steden kun je natuurlijk ook naar Utrecht, Leiden, Den Haag, Maastricht en noem maar op! Iedere stad heeft wel iets identieks. 

 

Natuur 

Verder bestaat Nederland uit prachtige natuurgebieden. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe! Ideaal voor met het hele gezin. Boek bijvoorbeeld een groepsaccommodatie Drenthe en jullie kunnen heerlijk tot rust komen, terwijl de kinderen lekker buiten kunnen spelen. Verder is Friesland en De Biesbosch heel mooi en heb je diverse natuurparken door heel het land zitten. Als je houdt van natuur, zijn ook de Waddeneilanden een aanrader. Hier kun je ook het Waddengebied bezoeken, wat door Nederlanders wordt aangeprezen als het allermooiste natuurgebied. 

 

Actieve vakantie 

Ook als je een liefhebber bent van het ondernemen van activiteiten tijdens je vakantie, ben je in Nederland aan het juiste adres! Zo beschikt ons land over onwijs veel wandel- en fietsroutes én over diverse wateractiviteiten. In waterrijke provincies zoals Friesland en Noord-Holland kun je bijvoorbeeld zeilen, zwemmen, surfen en varen op een boot. Hiernaast kun je ook bijna overal waterskiën en wakeboarden. Verder heeft elke provincie prachtige wandelroutes, waarbij je kunt genieten van zowel de natuur als dorpjes en steden. Ben je niet van het lopen? Er zijn ook diverse fietstochten die je kunt maken door verschillende gebieden. Hierbij kun je de afstand en intensiteit helemaal zelf bepalen.

Foto's
1/1